Koken met Djurre
Waar je onze nieuwe productontwikkelaar ’s nachts voor wakker mag maken? “Een goede Italiaanse pasta krijgt mij mijn bed wel uit,” aldus Djurre Veensma, productontwikkelaar bij Van Smaak. Koken zit in Djurre zijn bloed, van jongs af aan staat hij al in de keuken en sinds maart dit jaar is hij dagelijks in de keuken van Van Smaak te vinden. “De keuze voor Van Smaak was makkelijk, ik kook graag met streekproducten en Van Smaak kiest ook bewust voor lokale leveranciers. Zo houden we korte lijntjes en kunnen we ideeen uitwisselen.”
Dit is ook waar Djurre zijn inspiratie vandaan haalt. “Creatief bezig zijn met producten is een passie van mij en dit is waar ik mij onder andere bij Van Smaak mee bezig houd. Naast het ontwikkelen van nieuwe gerechten voor elk seizoen houd ik mij op dit moment bezig met het verbeteren van onze huidige gerechten, waarbij ik mij vooral richt op zoutreductie. Ik sta dagelijks in de keuken om te experimenteren met kruiden en specerijen om op een eenvoudige manier, met minder zout, bestaande en nieuwe maaltijden op smaak te brengen.” Ook in zijn persoonlijke leven experimenteert Djurre graag in de keuken: “Ik haal inspiratie uit social media, mijn netwerk, kookboeken en hou de trends in de gaten. Ook organiseer ik graag kookavonden voor vrienden waarbij we losgaan met verschillende recepten. Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven vernieuwen en ontwikkelen zodat ik onze klanten kan verrassen met nieuwe maaltijden en bestaande maaltijden in een nieuw jasje kan steken!”
U vindt het recept hieronder:
Ingrediënten: 4 personen
1 middelgrote bloemkool
2 takjes peterselie
1 citroen
1 teen knoflook
Bereidingstijd: 30 á 40 minuten
Uit eigen keukenkastje: olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200˚C.
- Hak de peterselie en knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Meng alle drie ingrediënten door elkaar. Zet de gremoulata even aan de kant.
- Ontdoe de bloemkool van het blad en het onderste deel van de stam en snijd in duimdikke plakken.
- Leg de bloemkool in plakken in een braadslede, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met zout. Hussel de plakken in de olie, zodat ze overal bedekt zijn met een laagje vet.
- Strooi vervolgens de gremoulata over de plakken bloemkool. Door deze volgorde blijft de gremoulata goed plakken aan de bloemkool.
- Zet de bloemkool in de oven en rooster 10/15 minuten tot de plakken bruin beginnen te worden, keer ze om en rooster nog eens 10/15 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet tussentijds nog wat olie over de bloemkool als deze te droog oogt.
- Serveer de bloemkool.
- Eet smakelijk!
Tip: Serveer de geroosterde bloemkool met gebakken paddenstoelen en uitgebakken spekjes of met gebrande noten.