Lente: het seizoen Van Smaak
Vanaf 5 april is er weer een frisse menukaart met een aantal heerlijke nieuwe gerechten, perfect voor de lente. Onze eigen Djurre Veensma, productontwikkelaar bij Van Smaak, neemt u mee in wat u kunt kiezen en doet verscheidene heerlijke suggesties.
Als eerste zijn er de peulvruchten, deze staan elke week op het menu. Djurre: “Peulvruchten bieden u voldoende keuze. Zo vallen linzen, kikkererwten, kidneybonen, kapucijners, zwarte, witte en bruine bonen en sojabonen onder de noemer peulvrucht.” Wanneer u liever vegetarisch eet of geen zin heeft in vlees, vormen peulvruchten de ideale vleesvervanger. Djurre vult aan: “Dat niet alleen, doordat ze eiwitrijk zijn en vol vitamines en vezels zitten, heeft u lang een verzadigd gevoel. Bovendien heeft de teelt een lage belasting op het klimaat.”
Als extra component op de menukaart is er zilvervliesrijst. Waar peulvruchten een goede vleesvervanger zijn, is dit type rijst dát voor de gebruikelijke soorten rijst. Djurre: “Zilvervliesrijst heeft veel meer bite dan witte rijst en is bovendien ook gezonder doordat het meer vitamines, mineralen en vezels bevat.”
Als u zin heeft in wat zoets is rabarber als vergeten groente misschien niet het eerste wat u te binnen schiet. “Maar het is oh zo lekker,” merkt Djurre op. “Dat lekkere zit hem in de rode bladstelen, deze snijden we en koken we met weinig water.” Als gevolg van het koken, vallen de vezels uit elkaar en is de rabarber klaar. Djurre: “Warm of koud: rabarber stelt nooit teleur en is heerlijk.”
Naast losse componenten zijn er ook twee combinaties die we u kunnen aanraden. Zo kunt u kiezen uit het husselpotje rode biet: een gerecht dat bestaat uit aardappel, rode biet en appel. Djurre: “Om hier een volledige maaltijd van te maken, zijn een lekkere beefburger en jus perfecte toevoegingen. Wanneer u liever vis eet, zit u bij ons ook gebakken. Zo vindt u op de menukaart zalmfilet geserveerd met een krachtige wijnsaus. Deze is heerlijk in combinatie met witlof met ham en kaas en aardappelpuree met bieslook.”
Of het nu aparte componenten zijn of complete gerechten, we raden u van harte aan onze keuzes en die van Djurre eens te proberen en u te laten verrassen. Onze maaltijden zijn in verschillende portiegroottes te bestellen. Daarbij is alleen meer groente ook mogelijk.