Op pad met: Jeppe
De vrolijk zwaaiende Jeppe van Bon start de route van vandaag om 7:15 uur. Een rondje door de Friese provincie langs zakelijke klanten staat op het programma. Jeppe start de dag met een controle van de routelijsten. Vervolgens laadt hij de koelverse maaltijden in de bedrijfswagen en gaat op weg naar de eerste klant.
Rond een uur of acht zijn we daar. Via de leveranciersingang, die beveiligd is met een code, bezorgen wij de maaltijden. “Vroeger zag ik de begeleiders van de woongroepen vaak of had ik een praatje met het hoofd van de keuken”, vertelt Jeppe. “Dit is tegenwoordig anders. Je merkt dat dingen veranderen. De druk op de zorg neemt toe en dat merken wij ook. Het is dan fijn voor locaties dat er goede afspraken zijn gemaakt. Tegenwoordig heb ik van veel klanten de toegangscode en zorg ik ervoor dat de maaltijden in de koeling gezet worden. Doordat alles goed is vastgelegd, kunnen de locaties erop vertrouwen dat ik de maaltijden volgens afspraak bezorg”.
Vervolgens rijden we door naar de volgende klant waar we het zorgpersoneel een goedemorgen wensen en zetten vervolgens de maaltijden in de koeling. Ik vraag me af of er ook nog een bepaalde systematiek in het bezorgen zit. Jeppe: “Het is niet een kwestie van de maaltijden naar binnen schuiven en weer gaan. Onze productieafdeling heeft alles op naam klaargezet en ik zorg ervoor dat de juiste dagen vooraan in de koeling staan. Zorgpersoneel moet zo weinig mogelijk werk van de maaltijden hebben.
Zij pakken de maaltijden uit de koeling, verwarmen de maaltijden en de bewoners kunnen genieten”. Ook al is het werk in de jaren veranderd, Jeppe geniet er nog steeds enorm van. En met de gedachte dat een bewoner over een uur weer lekker geniet van een Van Smaak maaltijd, dat is waar hij het voor doet. “De begeleiders richten zich op de zorg en wij zorgen voor de maaltijd! Samen zorgen wij ervoor dat de cliënt op tijd van een lekkere, gezonde maaltijd kan genieten”.
“De begeleiders richten zich op de zorg en wij zorgen voor de maaltijd!”