Wat heb ik nodig?
Ingrediënten voor het deeg
- 250 gram bloem
- 125 gram witte basterdsuiker
- 150 gram roomboter
- 1,5 el melk
- 1 tl vanille extract
- Een snufje zout
Ingrediënten voor het glazuur
- 150 gram poedersuiker
- 1 el melk/water
- Paar druppels smaak extract
- 1 druppel kleurstof
Overige keukenbenodigdheden
- Schaal/beslagkom
- Vershoudfolie
- Kom
- Zeef
- Deegroller
- Koekvormpjes
- Bakpapier
Hoe maak ik de koekjes?
Koekjesdeeg
We beginnen met het maken van het deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een grote schaal en doe alle ingrediënten voor het deeg in de schaal.
- Met de handen kneed je het deeg tot een mooie bal.
- Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast staan.
Glazuur
Nu gaan we aan de slag met het glazuur. Hiermee kunnen de koekjes mooi versierd worden.
- Zeef de poedersuiker in een kom.
- Voeg het water toe en roer dit tot het glazuur glanst.
- Voor een feestelijk resultaat kun je kleurstoffen gebruiken.
- Laat het glazuur opstijven in de koelkast.
Koekjes
- Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit tot maximaal 0,5 cm dik.
- Pak de vormpjes erbij en druk leuke vormpjes uit het deeg.
- Leg bakpapier op een bakplaat en leg de koekjes erop.
- Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten af in de oven.
- Als ze afgekoeld zijn kun je ze versieren met glazuur.
Nu kunt u genieten van de heerlijke koekjes. Bent u trots op het resultaat? Maak dan een mooie foto van de koekjes en stuur deze naar marketing@vansmaak.nl.